ИНТЕРВЮ 2 В 1: Капитаните на Ботев и Левски преди финала за Купата

Е-мейл Печат ПДФ

Дни преди битката за Купата на България при набор 2001 между Ботев и Левски капитаните на двата отбора - Веселин Фърцов и Гален Ненов, споделиха очакванията си за двубоя пред сайта на "жълто-черната" академия. Финалът е в четвъртък (16.04) от 16:00ч. на ст. "Чепинец" във Велинград.

Представете се с по няколко думи пред читателите и споделете как се озовахте с капитанската лента на ръката.

- Веселин Фърцов: Роден съм на 16 януари 2001 година и играя в Ботев от четири години. Първоначално започнах на поста централен нападател, а в момента съм централен защитник. За капитан на отбора бях избран единодушно от отбора и това е изключителна чест за мен.

- Гален Ненов: Роден съм на 23 февруари 2001 година. Играя в Левски от седем години и съм полузащитник. Как станах капитан? Това се постига с много усилия, носенето на лентата за мен означава, че не трябва да се отпускам и в заниманията трябва да тренирам усилено, все пак всичко се постига с много труд. За капитан на отбора бях избран от треньора ни.

Какво е за Вас да защитавате цветовете на клубове с подобни традиции и история?

- Веселин Фърцов: За мен е чест да нося "жълто-черната" фланелка и да съм част от този отбор. Нашият треньор Стефан Стоянов има основна вина ние да сме на това ниво и за мен е удоволствие да тренирам с него. Благодарение на него ние сме на финал и сме готови да му се отблагодарим по най-добрия начин - като спечелим Купата!

- Гален Ненов: За мен това е чест. Винаги давам всичко от себе си на мачовете, защото тази фланелка не е само за разходка. Искам да благодаря на треньора ни - Димитър Телкийски, който винаги е зад нас, каквото и да се случва и е направил много, за да стигнем до тук!

В четвъртък предстои големият финал - какви са очакванията Ви за него?

- Веселин Фърцов: Очаквам да се получи здрав двубой и да се приберем с Купата в Пловдив.

- Гален Ненов: Очаквам да стане здрав мач, без грубости, разбира се. Винаги трябва да имаш респект към съперника си.

С кой отбор изпитахте най-сериозни затруднения по пътя към финала?

- Веселин Фърцов: Определено най-трудният ни мач бе в 1/8-финалната фаза, когато срещнахме отбора на Берое. Не ни беше никак лесно, но въпреки трудностите успяхме да ги победим.

- Гален Ненов: Затруднения изпитахме в полуфинала срещу Локомотив (Пловдив). Последните минути бяхме с човек по-малко и ни беше трудно да удържим преднината си.

Какво е мнението ти за съперника и има ли изявен фаворит в срещата?

- Веселин Фърцов: Левски са добър отбор, но все пак смятам, че ние сме фаворит в срещата. Колкото и нескромно да звучи това.

- Гален Ненов: Изявен фаворит според мен няма. Това е финал за Купата на България и в него се изправят най-добрите отбори, така че трудно може да се каже кой ще победи, всичко ще се реши на терена. Ботев са един много добър отбор, разполагат с добри играчи. До момента нямаме победа срещу тях, но мисля, че след финала това ще се промени.

Очакваш ли да има фенове на стадиона и атмосферата по трибуните може ли да окаже влияние върху крайния победител?

- Веселин Фърцов: Очакваме подкрепата на нашите фенове. Атмосферата е важна за нас, с помощта на бултрасите ще стигнем по-лесно до победата. Но въпреки всичко случващото се по трибуните няма как да определи крайния победител.

- Гален Ненов: Разбира се, че ще има фенове, но на мен това не ми оказва влияние, както и на отбора. Да, хубаво е да има повече зрители, това дава стимул да се докажеш още повече на терена.

В началото на сезона очаквахте ли, че ще стигнете до финалния мач за Купата?

- Веселин Фърцов: Аз бях сигурен, че ще сме един от двата най-добри отбора в България.

- Гален Ненов: Лично аз да, мисля че и всички от отбора го очаквахме. Отборът ни има качествата и сме хвърлили нужните усилия, за да се класираме за този двубой.

Това ли е най-важният мач в кариерата ти до този момент?

- Веселин Фърцов: Участвали сме на много турнири, печелили сме много купи и сме играли на състезания в чужбина, но определено този мач е по-различен. Това е битка за чест и престиж и ние трябва да я спечелим!

- Гален Ненов: За мен най-важен мач няма, това е финал както всички останали. Играе се за победа и за Купата.

Прогноза за точния резултат от мача?

Веселин Фърцов: 3:1 за Ботев.

Гален Ненов: 2:0 за Левски.