Впечатляващ Ботев разгроми Левски в U17, Крис Добрев блести с хеттрик (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев изигра впечатляващ мач и разгроми с 5:1 Левски (София) в Елитната юношеска група до 17 години. Срещата бе от програмата на петия кръг и бе изгледана от около 100 зрители.

"Жълто-черните" прегазиха своя съперник и съвсем заслужено се поздравиха с убедителната победа. Още в първите секунди Крис Добрев отправи диагонален удар, но той мина покрай целта.

В 3-ата минута Габриел Земярски проби по левия фланг и центрира остро, получи се кратко разбъркване, но в крайна сметка стражът изби. В 15-ата минута "канарчетата" направиха първия си голям пропуск, след като Крис Добрев намери Иван Василев в наказателното поле, но последвалият удар бе слаб и не затрудни вратаря. 

Така се стигна до 21-ата минута, в която резултатът бе открит. Пловдивчани на два пъти центрираха към наказателното поле на "сините", като при втория опит кълбото попадна в Иван Василев, който с мощен удар от няколко метра ознаменува завръщането си на терена с попадение - 1:0.

В 23-ата минута столичани стигнаха до първото си добро положение, като играч на Левски проби отдясно и центрира остро, но Рангел Рангелов внимаваше и улови. В 31-ата минута Иван Василев намери Кристиан Добрев в наказателното поле, нападателят овладя и стреля към вратата, а след лек рикошет в тялото на защитник топката влетя във вратата за 2:0.

Радостта от попадението на "канарчетата" обаче бе твърде кратка и след по-малко от минута гостите върнаха едно попадение с красив удар от границата на наказателното поле. В 34-ата минута момчетата на Стефан Стоянов си върнаха двата гола аванс, след като Слави Шопов проби по десния фланг и пусна към Кристиан Добрев, който с премерен удар се разписа за 3:1.

В 37-ата минута ботевистите стигнаха и до четвърти гол. "Канарчетата" осъществиха великолепна комбинация в половината на "сините", след която Крис Добрев пусна пас над защитата към Димитър Тонев, който пое топката и с удар покрай вратаря вкара за 4:1. В заключителните секунди на първата част удар на Слави Шопов се отклони от напречната греда.

В началото на второто полувреме "жълто-черните" заиграха по-отпуснато и дадоха няколко възможности на гостите да стигнат до второ попадение. В 43-ата минута, след изпълнение на ъглов удар, нападател в "синьо" бе изпуснат от отбраната и стреля с глава, а топката премина на по-малко от метър от страничния стълб. 

Последваха два опасни свободни удара от границата на наказателното поле, които обаче бяха пропиляни от столичани. В 59-ата минута "канарчетата" стигнаха и до пети гол.

Благовест Данчев пусна отличен пас наляво към Кристиан Добрев, нападателят напредна с топката в крака и с диагонален удар оформи своя хеттрик. В 68-ата минута пловдивчани можеха да отбележат и шести гол, след като Благой Костандовски получи кълбото в наказателното поле, преодоля стража и останал на празна врата стреля, но от малък ъгъл прати топката във външната страна на мрежата.

По този начин "канарчетата" записаха най-убедителния си успех от началото на сезона и вече са в горната част на класирането. В следващия кръг Ботев гостува на пловдивския Спартак.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.