Ботев удари Локомотив в дербито при U19, Милко Георгиев носи победата с великолепен гол (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев победи с 1:0 Локомотив в градското дерби от 12-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Срещата се игра на централния терен на базата в "Коматево" и бе изгледана от около 200 зрители.

"Жълто-черните" не изиграха най-силния си мач, но въпреки това успяха да се поздравят с крайния успех. С постигнатата победа "канарчетата" задържаха мястото си сред водещите тимове в класирането.

Двубоят стартира равностойно, а в първите минути двата тима се разузнаваха и не предприемаха излишни рискове. В 10-ата минута Иван Кирев се отскубна по левия фланг, навлезе в наказателното поле и се насочи към вратата, след което пробва да намери свой съотборник, но подаването му бе пресечено.

В 20-ата минута Ангел Бастунов намери Милен Златков по дясното крило, а атакуващият футболист стреля от малък ъгъл, но право във вратаря, който спаси. Две минути по-късно играч на "смърфовете" отправи диагонален удар към вратата на Симеонов, а вратарят се намеси и улови без проблеми.

В 24-ата минута Здравко Жилов пробва удар от 18 метра, но той бе слаб и не затрудни вратаря. В 27-ата минута Милко Георгиев стреля от границата на наказателното поле, ударът бе блокиран и гостите организираха бърза контраатака, при която нападател навлезе към вратата на Симеонов, но последвалият удар бе слаб и неточен.

В 31-ата минута, водените от Георги Андонов "канарчета", организираха многоходова атака, в края на която Ангел Бастунов се озова на отлична позиция на 16 метра от вратата, но ударът му не намери целта. С течение на времето ботевистите натискаха все повече своя съперник и това даде резултат в 37-ата минута, когато "жълто-черните" поведоха.

Капитанът на тима Петър Чалъков получи топката в центъра на терена и пусна отличен пас зад гърба на "черно-бялата" отбрана към Милко Георгиев, нападателят овладя изключително елегантно, след което с топовен шут разстреля стража на "смърфовете" за 1:0. В следващата атака на "канарчетата", след удар на Иван Кирев топката се спря в ръката на защитник на Локомотив, но главният съдия не уважи претенциите на Ботев и не посочи бялата точка

През втората част темпото на игра спадна, а в изявите на двата тима имаше много брак. В 51-ата минута локомотивци бяха напът да се възползват от грешка в защитата на "канарчетата", но удар от границата на наказателното поле бе отразен по отличен начин от Симеон Симеонов.

В 56-ата минута гредата спаси отбора на Локомотив от втори гол, след като Иван Кирев получи кълбото на 18 метра от вратата и стреля, вратарят направи отчаян опит да избие, но за късмет на "черно-белите" топката се отклони от левия страничен стълб. Последваха минути, в които нямаше каквито и да е положения пред двете врати.

В 72-ата минута Милко Георгиев пусна пас към Рангел Парасков, но вратарят на "смърфовете" предвидливо излезе и улови. След 120 секунди "черно-белите" изсипаха топката към наказателното поле на Ботев, тя бе избита и попадна в нападател, който шутира силно от 15 метра, но над вратата. 

В следващите минути гостите на няколко пъти се опитаха да си изпросят дузпа, но претенциите им по никакъв начин не впечатлиха съдийската бригада. В заключителните минути на срещата двата тима си размениха редица атаки и пропуснаха няколко добри шанса. 

В 83-ата минута топката бе центрирана към вратата на "канарчетата", получи се кратко разбъркване и нападател стреля, но слабо и във вратаря. В 87-ата минута играч на Локомотив влезе грубо отзад на Атанас Пашалиев, но главният съдия показа само жълт картон на провинилия се състезател.

В добавеното време появилият се като смяна Димитър Богданов пропиля две отлични положения за Ботев. Първо нападателят открадна топката от защитата и от 18 метра подходи несериозно, опитвайки се да прехвърли вратаря. В следващата атака Богданов остана очи в очи с вратаря, но ударът му бе отразен от стража.

Следващата седмица Ботев ще изиграе отложения си мач срещу Лудогорец. Дербито между двата тима, които са съседи в класирането и заемат 3 и 4 позиция, е във вторник на базата в "Коматево".

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА БОТЕВ - ЛОКОМОТИВ ВИЖТЕ ТУК.