След драма на реванша Ботев е на полуфинал за Купата при набор 99! (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев се класира по изключително драматичен начин за полуфиналите за Купата на БФС при набор 99. В четвъртфинален мач-реванш "канарчетата" завършиха 2:2 при гостуването си на Берое и с общ резултат 3:3 продължават напред.

"Жълто-черните" бяха напът да сътворят същинска глупост, след като пропиляха два гола аванс. Двубоят се игра на естествения терен на базата на беройци в Стара Загора.

Още в 4-ата минута пловдивчани бяха близо до откриване на резултата, но ударът на Мартин Татаров от 18 метра се отклони в напречната греда. В 7-ата минута домакините се възползваха от грешка в отбраната на Ботев и нападател стреля, но слабо и в Симеонов.

В 19-ата минута "зелените" организираха атака по левия фланг, която завърши с удар от малък ъгъл, а той прати кълбото покрай целта. В 24-ата минута Валентин Тодоров отправи плътен удар от 22 метра, но той бе отразен от стража.

В 35-ата минута Ангел Бастунов центрира от ъглов удар, а Димитър Богданов на задна греда с глава изведе ботевистите напред. 4 минути по-късно домакините пропиляха великолепно положение, след като играч в "зелено" остана сам срещу Симеонов, но стреля в аут.

В 42-ата минута Мартин Татаров с прецизен удар от 20 метра удвои аванса на тима си - 0:2. В заключителните секунди на първата част двата отбора си спретнаха здраво меле, а най-активните в него - Димитър Богданов и играч на Берое, получиха директни червени картони.

Второто полувреме стартира в спокойно темпо, а "канарчетата" привидно държаха срещата в ръцете си. В 55-ата минута Милен Златков бе изведен от Мартин Татаров сам срещу вратаря на Берое, но стреля в тялото му и пропусна. 

В 68-ата минута центриране от ъглов удар свари неподготвена "жълто-черната" отбрана и играч в зелено намали - 1:2. В 72-ата минута домакините показаха, че не са се отказали и опасен удар от 12 метра мина покрай вратата.

В 74-ата минута драмата настъпи, след като центриране отляво не бе преценено от Симеон Симеонов и нападател на Берое изравни - 2:2. След това попадение домакините наложиха териториален натиск, но не стигаха до сериозни опасности.

В 86-ата минута шут от 20 метра бе спасен без проблеми от вратаря на "канарчетата". В третата минута на даденото от съдията продължение Георги Стайков бе изведен сам срещу вратаря на Берое, но вместо да се разпише отигра несериозно ситуацията и пропусна. 

По този начин Ботев се класира за полуфиналите, които ще се изиграят през пролетта на 2017 година.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.