Рангел Игнатов с гол при победата на България над Казахстан при U19

Е-мейл Печат ПДФ

България победи с 2:0 Казахстан в първия си мач от международния футболен турнир "В памет на Валентин Гранаткин". Надпреварата е за юноши родени през 1997-ма година и се провежда в руския град Санкт Петербург.

В турнира участват 18 отбора, които са разпределени в 6 групи по 3 тима. Компания на България и Казахстан в група "В" прави Словения. Турнирът е с продължителност от 3 до 11 януари.

В 15-ата минута на мача с Казахстан капитанът Александър Георгиев се разписа за 1:0, а в 73-ата минута 2:0 направи юношата на "жълто-черните" Рангел Игнатов. Цял мач за "трикольорите" записа друго "канарче" - Георги Купенов. През втората част в игра се появиха и още двама юноши от школата на Ботев - Виктор Пенчев и Кристиан Димитров. Следващия мач на "лъвовете" е в неделя от 11:00ч. срещу Словения.

Съставът на България: Михайлов, Гушлев, Купенов, Буров (Иванов, 90’+1), Керчев (Димитров, 81′), Максимов (Петров, 90’+1), Минков, Георгиев (к) (Пенчев, 81′), Аличков, Илиев (Цвятков, 59′), Кирилов (Игнатов, 59′)