Илия Иванов


ИМЕ: Илия Иванов
РОДЕН НА: 27 февруари 1984г.
РОДЕН В: Пловдив
ПОЗИЦИЯ: Треньор на вратарите
ЛИЦЕНЗ: UEFA B
ЛИЦЕНЗ: B ниво - треньор на вратари


ИЛИЯ ИВАНОВ:

Илия Иванов е роден на 27-ми февруари 1984 година в град Пловдив. Юноша е на Ботев, като преминава през всички гарнитури на "жълто-черната" школа и изиграва общо 7 сезона с екипа на "канарчетата". В мъжкия футбол е носил екипите на Брестник (Пловдив), Хебър (Пазарджик) и Евроколеж (Пловдив). В Брестник има записани 5 сезона във "В" група и 1 в "Б" група, в Хебър играе 2 години, а последната година от футболната си кариера прекарва в Евроколеж във "В" група.

ТРЕНЬОРСКА КАРИЕРА:

Първите си стъпки като треньор прави в отбора на "Брестник" през 2009 година във "В" група. След това, през 2012 година преминава в "Евроколеж", като в "колежани" е част както от щаба на представителния отбор, така и от състава на детско-юношеската школа. През 2013 година става старши-треньор на мъжкия отбор на "Евроколеж". През зимата на 2015 година е треньор на вратарите в школата на "Векта", като в това число влиза и формацията до 17 години, която играе в Елитната юношеска група.

От лятото на 2015 година е треньор на вратарите в школата на Ботев. От началото на сезон 2017/2018 в "жълто-черната" школа той тренира около 20 вратари. През настоящия сезон в школата на "канарчетата" тренират 23-ма вратари, а от есента на 2018 година Иванов е лектор към Българската треньорска школа по футбол.