Иван Гешев


ИМЕ: Иван Гешев
РОДЕН НА: 14 април 1976г.
РОДЕН В: Пловдив
ПОЗИЦИЯ: Треньор на набор 2002
ЛИЦЕНЗ: UEFA B


ИВАН ГЕШЕВ:

Иван Гешев е роден на 14 април 1976г. в гр. Пловдив. Започва да тренира от ранна детска възраст, като прави първите си стъпки във футбола в Локомотив (Пловдив). Играе на поста централен защитник.

КАРИЕРА КАТО ФУТБОЛИСТ: 

Иван Гешев е преминал през редица отбори, като дебютира в мъжкия футбол на 20 години с екипа на Локомотив (Пловдив). След престоя си при "смърфовете" преминава в Марица (Пловдив), а след това играе за Родопа (Смолян). Следва трансфер в чужбина, където играе за гръцкия АЕХ Крит. След завръщането си от южната ни съседка, играе последователно за Несебър, Белите орли и Брестник.

ТРЕНЬОРСКА КАРИЕРА:

До момента Иван Гешев е работил единствено като треньор в детско-юношеския футбол. През 2011 година започва работа в школата на Векта, където е треньор на набор 99. В продължение на 3 години е част от пловдивската школа, като има финал за Купа на БФС, загубен от Литекс.

През 2014г. преминава в столичната школа ДИТ, където отново води набор 99. През същата година завършва на второ място в Елитната юношеска група до 17 години и отново играе финал за Купата на БФС, като в битката за титлата за втори път отстъпва на Литекс. През следващия сезон е треньор на набор 98 в школата на Септември, а от лятото на 2016 година е треньор в школата на Ботев.

С пристигането си при "канарчетата" поема набор 2002 и завършва първи в Югоизточната елитна юношеска група до 15 години. На 1 юли 2017 година, водените от него "жълто-черни" футболисти, достигат финал за Републиканското първенство до 15 години и печелят с 2:0 срещу Лудогорец във Велико Търново.