Димитър Пашев


ИМЕ: Димитър Пашев
РОДЕН НА: 9 ноември 1981г.
РОДЕН В: Пловдив
ПОЗИЦИЯ: Помощник треньор на U19
ЛИЦЕНЗ: UEFA В


ДИМИТЪР ПАШЕВ:

Димитър Пашев е роден на 9 ноември 1981 година в Пловдив. Юноша е на Локомотив (Пловдив), като минава през всички формации на "смърфовете". Играе на поста централен защитник.

КАРИЕРА КАТО ФУТБОЛИСТ: 

Кариерата на Димитър Пашев в професионалния футбол стартира в родния му клуб, като дебютира на 17 години в "А" група. В следващите две години играе за "черно-белите", които по това време са изпаднали в "Б" група. След това преминава в Берое (Стара Загора), където играе 6 месеца отново в "А" група. Следват шест месеца в "Б" група в тима на Свиленград, преди да премине в Ботев.

При "канарчетата" играе в продължение на три години, като записва два сезона в "А" група и един в "Б" група. Следва трансфер в столичния Славия, където играе шест месеца, но в края на този период получава тежка контузия и прекратява състезателната си кариера. Записал е над 150 мача в професионалния футбол в България.

ТРЕНЬОРСКА КАРИЕРА:

До момента Димитър Пашев е работил единствено като треньор в детско-юношеския футбол. През 2012 година започва работа в ДЮШ на Тракия (Стамболийски), където е треньор на различни формации в продължение на три години.

От лятото на 2016 година е в школата на Ботев, където води набор 2008. От месец август 2017 година е приет в курс за повишаване на треньорския лиценз на UEFA B. През сезон 2018/2019 е част от щаба на U17 и триумфира с титлата в Елитната юношеска група до 17 години. От сезон 2019/2020 е помощник треньор на U19.