Съдията Георги Давидов и помощниците му спряха Ботев по пътя към първото място в U19, "канарчетата" със скандална загуба от Лудогорец в Разград

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев допусна драматична загуба с 3:4 от Лудогорец в дербито от 29-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на естествения терен на стадион "Балканфарма" в Разград и бе изгледан от около 30 зрители. "Жълто-черните" надиграха тотално своя съперник, но домакините получиха сериозно съдийско рамо от главния рефер Георги Давидов и помощниците му, които с отсъжданията си подариха трите точки на "зелените".

"Канарчетата" стартираха вихрено и в първите 15 минути доминираха тотално. В 5-ата минута Исмет Рамадан центрира отдясно и Борис Тютюков от няколко метра простреля вратаря за 0:1. В 13-ата минута стража на разградчани сбърка при изнасянето на топката и тя попадна във Виктор Пенчев, който стреля, но ударът му попадна право във вратаря, който улови. В 16-ата минута домакините изпълниха свободен удар от около 20 метра и топката се насочи към вратата, а Евгени Бакларов се намеси добре и улови.

В 23-ата минута тимът от Разград получи първото сериозно съдийско рамо. Атанас Куманов бе фаулиран в центъра на терена, главният съдия Георги Давидов си затвори очите и атаката на "зелените" продължи, след което последва удар, топката рикошира и попадна в играч в "зелено", който бе в явна засада, но тя не бе маркирана от страничния рефер и попадението бе зачетено - 1:1. В 31-ата минута играч в "жълто-черно" центрира отляво и Исемт Рамадан засече с глава, но ударът бе неточен. 

Две минути по-късно съдбата се отблагодари на "жълто-черните" и въпреки съдийската грешка при първия гол момчетата на Иван Кочев отново поведоха, след като Борис Тютюков се възползва от неразбирателство в отбраната на "зелените", навлезе в наказателното поле и центрира, а в мелето футболист на домакинтие прати топката в собствената си врата - 1:2. До края на първата част превъзходството на пловдивчани бе пълно и играта на двата тима по нищо не предвещаваше това, което се случи през вторите 45 минути. 

В 48-ата минута домакините организираха контраатака, защитата на Ботев заспа и футболист на Лудогорец от няколко метра простреля Евгени Бакларов за 2:2. След по-малко от 60 секунди отбраната на пловдивчани допусна нова груба грешка и нападател в "зелено" покачи на 3:2. В 55-ата минута главният съдия Георги Давидов реши да се презастрахова от евентуално изравняване и отсъди меко казано скандален двоен удар в полза на Лудогорец на метър пред малкото наказателно поле.

"Зелените" комбинираха в половината на "канарчетата" и топката бе подадена към нападател на разградчани, който навлезе в наказателното поле, но бе блокиран от защитник и Евгени Бакларов улови кълбото. Съдията Давидов обаче явно не остана доволен от пропуснатата ситуация в полза на домакините и за учудване отсъди непряк свободен удар на 6 метра от вратата. При изпълнението топката се отклони от стената, но последва нов удар и топката рикошира в защитник на Ботев и влетя във вратата- 4:2.

Момчетата на Иван Кочев не се притесниха от явната съдийска помощ в полза на Лудогорец и се хвърлиха в непрестанни атаки, а домакините приеха играта в собствената си половина. В 58-ата минута Иван Кирев стреля от 17 метра, но над вратата. В 62-ата минута ботевистите намалиха резлутата, след като Атанас Куманов засече с глава центриране на Атанас Пашалиев и върна интригата в мача - 4:3. В 72-ата минута "зелените" изпълниха свободен удар, получи се кратко меле и последва удар към вратата на Евгени Бакларов, но защтиник застана на пътя на топката. 

Притеснен от развитието на двубоя главният съдия Георги Давидов на няколко пъти вбеси щаба на "жълто-черните" с безумни фалове и тъчове в полза на Лудогорец, както и спиране на перспективни атаки на "канарчетата". В 77-ата минута Иван Кирев се озова очи в очи с вратаря на Лудогорец и стреля, но ударът му бе париран от стража. В ответната атака домакините имаха идентична ситуация, но Евгени Бакларов демонстрира отличен рефлекс и спаси. 

В 79-ата минута играч на домакините бе изгонен за директен червен картон, след като фаулира оставащия сам срещу вратаря на "зелените" Исмет Рамадан. В 80-ата минута гредата спаси Лудогорец. Атанас Пашалиев изпълни свободен удар на 20 метра от вратата и топката се отклони от напречния стълб. До края на срещата действията се развиваха изцяло пред и в наказателното поле на Лудогорец, а домакините чистиха панически топката, но "жълто-черните" не успяха да стигнат до равенството. В даденото от Давидов продължение, което бе едва 120 секунди, въпреки спирането на играта и множеството смени, Здравко Дерменов центрира от свободен удар, но вратарят на домакините се извиси над всички и улови.

С тази загуба Ботев се отдалечи на шест точки от лидера Лудогорец. В следващия кръг "канарчетата" приемат столичния Септември.