Ботев взе дербито с Лудогорец и се доближи на точка от върха в U19 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна важна победа с 1:0 над Лудогорец в отложен мач от 4-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Срещата се игра на естествен терен №1 в "Коматево" и събра около 100 зрители.

На трибуните бяха куп видни личности във футболните среди, като Николай Киров, Георги Дерменджиев, Ясен Петров, Александър Александров - Кривия, президента на "канарчетата" Ангел Палийски, както и ръководителите на "орлите" Яков Папарков и Валентин Станчев.

В 4-ата минута гостите се възползваха от груба грешка в отбраната на "канарчетата" и нападател отправи силен диагонален удар от няколко метра, но Симеон Симеонов се намеси отлично и спаси. В 9-ата минута Здравко Жилов получи топката на 22 метра от вратата на Лудогорец и с великолепен шут матира вратаря за 1:0.

В следващите минути нямаше каквито и да е сериозни положения пред двете врати, а играта се водеше предимно около центъра на терена. В 25-ата минута Иван Кирев стреля от границата на наказателното поле, но право в Иван Атанасов, който улови без проблем.

В 38-ата минута резерва от тима на "зелените" удари с топка Милко Георгиев, но главният съдия спести червения картон за провинилия се състезател. В 39-ата минута гостите организираха атака по десния фланг, която завърши с опасен удар, но той се отклони от тялото на защитник и излезе в корнер. 

След почивката головите положения бяха рядкост, а зрителите наблюдаваха здрава битка между двата тима. В 52-ата минута играч на Лудогорец шутира директно от свободен удар, но Симеонов внимаваше и изби.

В 63-ата минута Иван Кирев пробва късмета си, но ударът му от 20 метра мина далеч от целта. В 71-ата минута Милен Златков проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле и стреля, но твърде слабо и във вратаря. 

В 77-ата минута "канарчетата" пропиляха златен шанс да убият интригата с втори гол. Здравко Дерменов нахлу дълбоко в половината на "зелените" и пусна към Иван Кирев, който се насочи към наказателното поле и от 10 метра шутира, а кълбото мина покрай страничния стълб.

В 85-ата минута главният съдия спести чиста дузпа за Ботев, след като Милко Георгиев се разходи между защитата и стреля, а топката спря в ръцете на защитник на "орлите", но съдията подмина ситуацията. До края на срещата гостите опитаха няколко центрирания, но те по никакъв начин не застрашиха вратата на Ботев.

По този начин Ботев събра актив от 30 точки и вече е само на една зад лидера Славия. С днешната победа момчетата на Иван Кочев и Георги Андонов записаха третия си пореден успех с 1:0.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.