Ботев удари Левски на "Герена" в U17, Емо Колев блесна с гол и асистенция (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна много сладка победа с 2:1 над Левски насред София в среща от 20-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на изкуствения терен на Vivacom Arena Георги Аспарухов и бе изгледан от около 50 зрители.

"Жълто-черните" направиха силен мач и особено през първите 40 минути надиграха тотално своя съперник. Новото попълнение Емил Колев се отчете с гол и асистенция, а освен това бе в основата на повечето интересни положения пред вратата на "сините".

Още в първите секунди Иван Василев проби отляво, нахлу в наказателното поле и пробва центриране, но защитник изби. В 10-ата минута Стелиан Ангелов се отчете с изключително важно спасяване, след като отрази удар на останал очи в очи срещу него нападател.

В 17-ата минута Иван Василев намери Димитър Тонев в наказателното поле, нападателят овладя и пробва удар, но той бе блокиран. Само две минути по-късно резултатът бе открит, след като Димитър Пройчев пусна отличен извеждащ пас към Емил Колев, атакуващият футболист напредна и останал сам срещу вратаря пусна топката покрай него за 0:1.

В следващата минута Емил Колев се пребори за кълбото пред наказателното поле на Левски, преодоля защитник и отправи диагонален удар, а топката профуча на сантиметри от страничния стълб. В 31-ата минута "канарчетата" стигнаха до втори гол, дошъл след дузпа.

Димитър Тонев пусна към Емил Колев, роденият в Габрово нападател се озова в наказателното поле и бе фаулиран от защитник, а главният съдия посочи бялата точка. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нае Димитър Тонев, като прати вратаря в обратния ъгъл - 0:2.

В 36-ата минута Димитър Пройчев изведе Емил Колев на отлична позиция и последва опит за прехвърляне на вратаря, а кълбото мина на метър от гредата. В първата минута на продължението на първата част Габриел Земярски центрира от свободен удар и Емил Колев засече с глава, но топката се отклони от страничния стълб.

След силното първо полувреме, след почивката темпото поспадна, но въпреки това ботевистите контролираха изцяло случващото се и не допускаха опасности пред вратата на Ангелов. В 54-ата минута Димитър Пройчев изпълни бързо свободен удар към Габриел Земярски, капитанът центрира отляво и сложи топката на главата на Димитър Аврамов, но защитникът от няколко метра пропусна.

В 59-ата минута домакините получиха подарък от "жълто-черните" и стигнаха до попадение. Габриел Земярски изпълни глупаво пряк свободен удар и вместо да центрира подаде топката в стената, последва бърза контра за "сините" и в нейния край нападател се разписа, останал очи в очи със Стелиан Ангелов.

В 74-ата минута топката бе изсипана към наказателното поле на Ботев и нападател стреля от въздуха, но прати топката далеч от целта. До края на срещата "сините" пробваха няколко центрирания, но Стелиан Ангелов бе над всички и улови всички изсипани топки.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.