Ботев загуби от Септември в U19 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев допусна загуба с 0:2 от Септември (София) в мач от 25-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на стадиона в село Герман, като премина под непрестанен дъжд.

Двата тима бързо се адаптираха към тежкия терен и направиха изключително открит сблъсък с много положения и пред двете врати, а битката бе ръководена перфектно от главния съдия Методи Павлов и помощниците му. Заради контузия срещата пропусна капитанът на "жълто-черните" Петър Чалъков. 

В 5-ата минута Иван Кирев засече с глава центриране от корнер, но топката мина над вратата. В ответната атака играч на домакините се отскубна от защитата на Ботев и остана сам срещу Стелиан Ангелов, след което стреля, а стражът се намеси отлично и спаси. 

В 10-ата минута Иван Михайлов шутира от 20 метра, получи се рикошет и кълбото се насочи към Иван Кирев, който стреля от въздуха на няколко метра от вратата, но покрай целта. В 13-ата минута центриране от фаул бе засечено с глава от нападател на Септември и топката се отклони от страничната греда, след което се разходи по голлинията и Стелиан Ангелов я улови.

В 17-ата минута играч в бордо шутира към вратата на "канарчетата", но Стелиан Ангелов уверено спаси. В 25-ата минута Петър Тодоров пусна отличен извеждащ пас към Милен Златков, нападателят остана сам срещу вратаря на домакините, но не успя да овладее кълбото и пропусна златна възможност. 

В началото на второто полувреме домакините бяха малко по-активният тим и стигнаха до две добри положения. В 47-ата минута Стелиан Ангелов се намеси добре, улавяйки удар от 17 метра.

В 51-ата минута гредата за втори път спаси ботевистите, след като центриране от пряк свободен удар бе отклонено от играч на Септември, а кълбото разтресе напречния стълб. След тези две ситуации пловдивчани се активизираха и на свой ред взеха инициативата.

В 54-ата минута Милко Георгиев проби отляво и след като навлезе в наказателното поле пусна към Здравко Жилов, а халфът на 5-6 метра от вратата стреля встрани от целта. В 68-ата минута Милен Златков центрира и Ангел Бастунов засече с глава, а за късмет на замръзналия на голлинията страж на домакините кълбото мина на метър над гредата.

В 73-ата минута Милко Георгиев изведе Иван Кирев сам срещу вратаря на Септември, но нападателят не отигра добре ситуацията и излезлият страж парира удара. Пропуските на "жълто-черните" бяха наказани в 75-ата минута, когато нападател на домакините засече отблизо центриране отдясно и простреля Стелиан Ангелов за 1:0.

В 80-ата минута домакините за трети път нацелиха гредата, след ново центриране и удар от 15 метра, който се отклони от напречния стълб. В 89-ата минута столичани решиха всичко в срещата с втори гол, дошъл след много добре насочен шут от 22 метра.

В първата минута на даденото от съдията продължение "жълто-черните" бяха близо до попадение, след като Мартин Татаров остана сам срещу вратаря и пусна кълбото покрай него, но за късмет на домакините топката се спря в локва на голлинията, след което бе избита от притичал защитник.

С постигнатата победа Септември извади Ботев от ТОП3, но "канарчетата" са с мач по-малко от столичани. В следващия кръг "жълто-черните" са домакини на Верея (Стара Загора).

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.