Ботев взе трите точки при гостуването на Локо (Пловдив) в U19

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев (Пловдив) се наложи с 3:1 над Локомотив (Пловдив) в среща от 12-ия кръг на U19. Двубоят се игра на много тежкия изкуствен терен в пловдивския парк "Лаута".

Мачът бе белязан от редица комични попадения, паднали и в двете врати. "Канарчетата" откриха резултата в 32-ата минута, когато Габриел Земярски центрира отляво, вратарят на домакините се размина с топката и Иван Василев на празна врата се разписа за 1:0.

В самия край на първата част играч на домакините стреля отляво, вратарят на ботевистите остави топката, но тя вместо да излезе в аут влетя във вратата за 1:1. В 70-ата минута Петър Итов отправи удар от ъгъла на наказателното поле, стражът на домакините се опита да хване кълбото, но то мина между ръцете му и влезе в мрежата за 2:1.

В 80-ата минута Иван Василев бе съборен в наказателното поле на "черно-белите" и "канарчетата" получиха дузпа, но от бялата точка Василев стреля много високо над вратата. След по-малко от 120 секунди Атанас Стоименов центрира отлично отляво, а Иван Василев от движение фиксира крайния резултат.