Елитна юношеска група до 19 години - сезон 2011/2012
 Репортаж от мача: Кръг 26 - Понеделник, 23 Април 2012 - 15:30 h
Ботев U19 срещу Черноморец U19
1 0

Детайли

Дата: Понеделник, 23 Април 2012
Час: 15:30 h
Краен час: 17:15
Стадион: Маноле

Стартов състав

Вратар
Защитник
Полузащитник
Нападател

Старши треньор

Смени

    Събития

    ГОЛ
      Изиграни минути

         Снимки от мача

        Ботев победи с минималното 1:0 Черноморец в мач от 26-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра в село Маноле при доста високи температури.

        За състава на Ботев мача пропуснаха Християн Казаков, Петър Караджов и Радо Терзиев. Петър Атанасов, който играе при мъжете, прояви желание и се включи в състава на юношите за този двубой.

        Срещата започна равностойно, като "канарчетата" направиха две леки грешки в защита, които не бяха използвани от гостите. В 36-ата минута след хубава комбинация пред наказателното поле топката попадна в Данаил Йорданов, който залъга защитник и с хубав удар откри резултата.

        На полувремето треньорът Иван Кочев се наложи да прави принудителна смяна на вратарите, след като Юсеин Ахмедов получи контузия. През втората част "жълто-черните" стояха по-добре на терена от своя съперник и пропиляха няколко чисти положения, като най-дейни в пропуските бяха Николай Пачев, Данаил Йорданов и Лазар Марин.

        Гостите нямаха чисти положения, като по-сериозните опасности дойдоха след статични положения. В даденото от съдията продължение футболист в синьо пусна дълга топка зад защитата, получи се неразбирателство между Росен Андонов и защитник в "жълто-черно" и вратарят на "канарчетата" фаулира играч от Бургас, за което главният съдия посочи бялата точка. Росен Андонов обаче спаси дузпата, а при добавката топката срещна гредата.

        "Доволен съм от старанието на момчетата. Играхме срещу добър съперник, създадохме доста положения, но направихме и много грешки, повечето от които не правим на другите мачове. Има натрупана умора, но това е напълно нормално.", заяви след срещата треньорът на "канарчетата" Иван Кочев.