U19: Ботев и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 1:1

Отборите на Ботев и Локомотив Пловдив (U19) завършиха при резултат 1-1 в приятелска среща, играна на клубната база на канарчетата. Единст...

Детският футболен турнир в памет на големия Георги Славков - Бенкса събра 16 училищни отбора от Пловдив и региона.

На 03.06.2022г. се проведе поредната инициатива от календара за 110-годишнината на Ботев (Пловдив).  Детският футболен турнир в памет на г...

Наградиха шампионските отбои на Ботев Пд

Шампионският отбор 2009, които станаха първенци в група Деца - център без нито една забуга през сезона и юношеската формация до 19 години,...

Ботев със зрелищна победа срещу Локо при U17, "канарчетата" със загуба от "смърфовете" при U15

Ботев се наложи с 4:0 над градския съперник Локомотив в среща от 23-тия кръг от първенството при U17. Двубоят се игра на изкуствения терен н...

Поредна купа на Ботев набор 2009, след успех в "Трявна Къп " 2022

Набор 2009 на Ботев Пловдив продължава страхотното си представяне под ръководството на треньора Борислав Караматев . След като преди около м...

<< < Април 2024 > >>
П В С Ч П С Н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
no entry in month Април 2024 no entry in month Април 2024

Голово шоу на Иван Василев донесе на Ботев победа над Черно море в U17 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев победи с 3:1 Черно море в мач от първия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Срещата, с която бе открит новият сезон в U17, се игра на естествен терен №1 в "Коматево"

"Канарчетата" не играха на много високо ниво, а в герой за пловдивчани се превърна Иван Василев, реализирал и трите попадения. От своя страна гостите имаха доста повече атаки, но така и не успяха да ги развият по най-добрия начин и пропуснаха да си тръгнат с нещо от Пловдив.

Варненци стартираха по-добре срещата и в първите минути не допускаха каквито и да е ситуации пред вратата си. В 4-ата минута играч в "зелено-бяло" стреля към вратата на Марио Усков, но слабо и по земя, а вратарят улови.

В 16-ата минута последва нов удар към вратата на пловдивчани, но кълбото мина встрани от гредата. С течение на времето "жълто-черните" стабилизираха играта си и намалиха грешките в действията си.

В 21-ата минута момчетата на Стефан Стоянов изпълниха късо корнер и при последвалото центриране Емил Колев засече с глава, но на няколко метра от вратата пропусна добра възможност. В 28-ата минута Габриел Земярски центрира от свободен удар, а Иван Василев с глава прати топката в мрежата за 1:0.

В 32-ата минута гостите сътвориха красива комбинация, при която центриране отляво бе засечено със задна ножица от границата на наказателното поле, а кълбото премина на сантиметри от гредата. В 34-ата минута капитанът Земярски шутира от 15 метра, но много неточно.

Така се стигна до 38-ата минута, в която "канарчетата" стигнаха до втори гол. Алкан Местан проби отдясно и центрира в наказателното поле, Иван Василев пропусна кълбото и Емил Колев шутира от близка дистанция, стражът изби, но топката отново попадна във Василев, който с мощен удар не пропусна - 2:0.

Второто полувреме стартира по начина, по който завърши първото, но този път радостта бе за "моряците". Само две минути след старта на втората част Иван Иванов бе изведен сам срещу Марио Усков и пусна кълбото покрай него за 2:1.

Веднага след изпълнението на центъра "зелено-белите" организираха атака и се получи сериозна суматоха пред вратата на Ботев, но до удар не се стигна. В следващите минути гостите така и не успяха да стигнат до добро положение, а това бе наказано от пловдивчани в 51-ата минута.

Тогава Иван Василев пое топката в половината на Черно море, напредна и след като се озова пред наказателното поле отправи силен удар, който прати кълбото в левия ъгъл на вратаря за 3:1, като по този начин нападателят оформи своя хеттрик.

В 58-ата минута гостите бяха близо до връщането на интригата, но удар с глава мина на сантиметри над напречната греда на Усков. В 67-ата минута Даниел Иванов и Иван Василев взаимодействаха отлично в половината на тима от Варна и Василев се озова на добра позиция, но пое лошо топката и тя бе уловена от вратаря.

Две минути по-късно Даниел Иванов получи извеждащо подаване от Благовест Данчев и след като остана сам срещу вратаря стреля, а кълбото мина на метър от дясната греда. В последната минута Иван Василев бе близо до четвърти гол, но техничният му удар от 10 метра не намери целта.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.

Последна промяна ( Събота, 19 Август 2017 )